22.07.2024

Записи розмов операторів кол-центру

Записи розмов операторів кол-центру – важливе джерело інформації. Це як чорний ящик у літаку: допомагає зрозуміти, що пішло не так, та як це виправити. У статті ми розповімо, як правильно аналізувати та зберігати дані в Окі-Токі, аби вони приносили максимум користі.

Записи розмов операторів кол-центру

Як аналізувати записи розмов?

Умовно процес можна поділити на два етапи: перевірка аудіо та оцінка якості.

Як послухати аудіозапис в Окі-Токі?

Відтворення аудіо – одна з перших дій, які здійснюють при перевірці дзвінка та оцінці якості діалогу. В Окі-Токі, перейшовши в Журнал дзвінків, можна знайти все необхідне:

  • прослуховування онлайн – щоб перейти до аудіозапису в Журналі дзвінків, потрібно клацнути на номер ID та відкрити вкладку “Запис”. Можна регулювати гучність і швидкість відтворення аудіо. Це дозволить розрізняти деталі розмови та проводити більш точний аналіз.
Аудіозапис дзвінка в ОКІ ТОКІ
Аудіозапис дзвінка

Важливо! Якщо запис дзвінка виявився беззвучним, то він буде видалено системою автоматично. Це допоможе не завантажувати сховище неінформативними файлами. 

  • перевірка якості записів розмов – іноді під час дзвінка може бути не чути оператора або клієнта. На це впливає багато факторів, наприклад, неполадки з обладнанням та ПЗ, засобами введення (мікрофон/навушники), погане інтернет-з’єднання і т.д. На YouTube-каналі Окі-Токі є відео з поетапною інструкцією, як перевірити та усунути такі проблеми.
  • технологія стерео запису розмов – дозволяє записувати аудіо з розділенням звукових каналів. Це означає, що голос оператора буде в одному каналі (наприклад, у лівому), а голос клієнта – в іншому (наприклад, у правому). Це допомагає легко розрізняти голоси на записі.
  • завантаження звукозапису – завантажити потрібне аудіо у форматі MP3 можна з Журналу дзвінків натиснувши на кнопку “Завантажити”. Якщо необхідно завантажити файли за певний період, то можна сформувати звіт та використовуючи кнопку “Експорт” зробити ручне вивантаження аудіо на ПК або в хмару.
Експорт аудіо з звіту OKI TOKI
Експорт аудіо з звіту
  • формат імені файлу звукозапису – для зручної сортування аудіо можна встановити свій варіант назви. В налаштуваннях Черги або Автообдзвоні виберіть потрібний елемент зі списку. Наприклад, ім’я оператора, черга або тип дзвінка. Можна використовувати поле “будь-яке значення”. Вкажіть підходящу назву або впишіть змінну з полів контакту в фігурних дужках.
Назва файлу в ОКІ ТОКІ
Назва файлу
  • історія доступу – дозволить моніторити, коли і ким був прослуханий дзвінок. У таблиці вказані дата додавання запису, ім’я користувача, час, коли він працював з аудіо, та статус відтворення.

Як провести оцінку якості розмови ?

Для оцінки діалогів в Окі-Токі можна використовувати такі функції, як: 

  • двостороння стенограма – це автоматичне перетворення розмови клієнта та оператора на текстовий вигляд. Її можна під’єднати в налаштуваннях Черги або Автообзвоні, розділ “Файли запису і стенограма”.
Підключення стенограми ОКІ ТОКІ
Підключення стенограми

Для роботи рекомендуємо використовувати браузер Google Chrome, який оснащений вбудованим модулем розпізнавання мови. Стенограма дозволить повноцінно застосовувати мовну аналітику для оцінки якості обслуговування.

  • мовна аналітика – корисна функція, якщо вам необхідно, щоб оператор вимовив клієнту певні слова або фрази. В Окі-Токі є дві умови пошуку:

інверсний – оператор не вимовив потрібні слова у розмові, наприклад “акція”, “бонус” тощо;

прямий – навпаки, шукає у дзвінку ключові слова та позначає їх у стенограмі.

Щоб створити правило, перейдіть у розділ KPI/Мовна аналітика і заповніть необхідні поля. Дане правило застосується на обраних Чергах та Автодзвінках. Спрацьовування мовної аналітики можна подивитися в Журналі дзвінків.

Важливо! Мовна аналітика працює тільки при використанні двосторонньої стенограми.

Мовна аналітика окі-токі
Мовна аналітика
  • оцінка якості – важливий етап в роботі кожного кол-центра. Дозволяє виявити проблемні місця в роботі операторів, щоб надалі змінити підхід до ведення діалогу або оптимізувати бізнес-процеси в цілому.

Для початку створіть плани перевірки та оціночні листи. Це можна зробити в розділі KPI і Дисципліна/Оцінка діалогу. Результати перевірки та коментарі перевіряючого можна знайти в Журналі оцінки або у Зведеному звіті аналізу. Більше інформації про контроль якості читайте у нас в блозі.

  • зміна голосу оператора – щоб перевіряючий залишався неупередженим при перевірці, можна змінити тон голосу оператора, а також приховати ID дзвінка. Включити цю опцію можна при створенні плану перевірки.
Зміна тональності Окі-токі
Зміна тональності

Як зберігати записи розмов кол-центру?

Важливо забезпечити надійне та безпечне сховище для записів кол-центру, щоб дані були захищені та завжди доступні. В Окі-Токі можна вибрати відповідні способи.

Локальне зберігання

Записи розмов розміщуються на серверах Окі-Токі. Розмір основного сховища 10 Гб, його вартість входить в абонплату. За потребою обсяг можна збільшити. Для цього перейдіть в розділ Управління послугами та в віджеті “Сховища для аудіо – файлів” натисніть кнопку “Змінити”.

Управління розміром сховища в Окі-токі
Управління розміром сховища

Важливо! В Окі-Токі дані зберігаються за замовчуванням 6 повних календарних місяців. По закінченню цього терміну, вся застаріла інформація буде видалена автоматично. Щоб уникнути втрати важливих даних можна збільшити термін зберігання. В цьому ж розділі ви можете підібрати відповідні умови.

Зберігання даних в Окі-токі
Зберігання даних

 

Хмарне сховище для записів розмов

Аудіо з Окі-Токі можна експортувати в хмару. Використання Google, Dropbox для зберігання записів допомагає отримати доступ до даних з будь-якого пристрою, що має підключення до диска.Для управління Зовнішніми ресурсами користувачу необхідний спеціальний доступ. Надати такий дозвіл можна в розділі Ролі. Більше інформації про налаштування можна знайти у нас на блозі. Для додавання зовнішнього сховища потрібно перейти в розділ Інтеграції/Зовнішні ресурси. Натиснувши кнопку “підключити”, виберіть варіант із запропонованих. Тут також можна встановити умови автоматичного експорту:

  • backup – передає найбільш давні записи на зовнішній диск, коли локальне сховище переповнене;
  • mirror – аудіо записується в Окі-Токі та копіюється на зовнішній диск; 
  • external only – записи будуть завантажені тільки на зовнішній диск. 
Зовнішнє сховище в Окі-токі
Зовнішнє сховище

Важливо! В Окі-Токі можна підключити тільки одне зовнішнє сховище.Якщо записи розмов зберігати не потрібно, то цю функцію можна вимкнути. Перейдіть в сценарій дзвінка зніміть галочку “Запис дзвінка”в кубику початок. 

Вимкнення запису розмови
Вимкнення запису розмови

Записи розмов операторів кол-центру – це цінний ресурс. З їх допомогою можна:

  • оцінювати роботу операторів та виявляти області для покращення;
  • проводити навчання співробітників на реальних прикладах;
  • використовувати як доказову базу у разі спорів з клієнтами;
  • розуміти потреби клієнтів та підвищувати якість обслуговування.

Окі-Токі надає зручні інструменти для прослуховування, аналізу та автоматизації зберігання записів кол-центру. З їх допомогою робота буде простішою та результативнішою.

Оцініть новину:

Читайте також

photo
Вівторок Березень 2, 2021 Оцінка дзвінків операторів – інструмент Окі-Токі

Оцінка роботи оператора допоможе організувати процес контролю, проаналізувати мова співробітників та стандартизувати якість взаємодій. Докладніше у замітці!

Детальніше
photo
П'ятниця Січень 13, 2023 Callback – Сервіс Зворотного дзвінка в Окі-Токі

Що таке «зворотний дзвінок» Callback, як налаштувати зв’язок з клієнтом через сайт, автообдзвоні втрачених клієнтів.

Детальніше