23.01.2020

Автоматичний дзвінок боржникам: Як автоматизувати дзвінки боржникам?

У цій статті ми розповімо, чому краще відмовитись від ручного дзвінка боржникам і які інструменти колл-центру допоможуть автоматизувати процес.

Автоматичний дзвінок боржникам: Як автоматизувати дзвінки боржникам?

У сучасному світі багато компаній стикаються з проблемою необхідності телефонування своїх боржників для повідомлення про прострочені платежі або нагадування про терміни оплати. Однак, проведення масових дзвінків вручну може бути надзвичайно трудомістким і неефективним процесом, який вимагає великих витрат часу і людських ресурсів.

В такій ситуації автоматичне телефонування може стати ефективним рішенням проблеми. Автоматизація дзвінків боржникам дозволяє значно скоротити час і витрати, а також підвищити ефективність взаємодії з клієнтами. Програми дзвінків боржникам повинні мати різні функції, такі як голосове повідомлення, інтеграцію з CRM і детальну звітність. У цій статті ми розглянемо види дзвінків клієнтам, як зробити автоматичний дзвінок боржникам і нагадаємо про переваги використання автообзову.
h3>Як можна здійснювати обзвін боржників?/h3>
Зателефонувати боржникам можна як вручну, так і автоматично. Розглянемо кожен з цих методів детальніше:
h4>Вручну телефонування/h4>
Ручний обдзвін передбачає, що кожен дзвінок здійснюється співробітником компанії, який вручну набирає номер боржника і проводить розмову. Ручний обдзвін може бути корисним, коли кількість боржників обмежена. Але при значній кількості номерів, ручне обдзвінання боржників стає трудомістким процесом, що вимагає багато ресурсів, часу і витрат на навчання персоналу. Більш того, ручний обзвон часто недоступний вночі або у вихідні дні, що може сповільнити процес взаємодії з боржниками.

Перевагами ручного обзвону є можливість персоналізованого спілкування з боржниками, що може призвести до підвищення рівня довіри з боку клієнтів, а також більш гнучкий підхід до вирішення виникаючих проблем і питань.
h4>Автоматичний обзвон/h4>
Автоматизований обзвін, на відміну від ручного, здійснюється за допомогою спеціального ПЗ, яке автоматично набирає номери боржників, відтворює записане аудіо-повідомлення. Автообзвін може бути здійснений в будь-який час доби і в вихідні дні, а також може бути налаштований на повторні дзвінки у випадку відсутності відповіді від боржника.

Автообдзвін від Окі-Токі має декілька різних режимів обзвону, серед яких є два основних:

  • Автоматичне дзвінку до клієнтів і переключення дзвінка на оператора при відповіді клієнта, тобто в момент підняття трубки боржником; 
  • Автоматичний обзвін клієнтів роботом за сценарієм розмови.

Автоматичний обзвін боржників – це ефективний спосіб зв’язку з клієнтами. Перевагами автоматичного дзвінка є зменшення часу і витрат на проведення дзвінків, підвищення ефективності взаємодії з клієнтами, а також можливість збору і аналізу даних про ефективність обзвону клієнта роботом. 

Автообзвін роботом і голосові розсилки

Якщо ви скористаєтесь автоматичним обзвоном боржників, то працівники компанії зможуть уникнути необхідності дзвонити кожному боржнику для надання стандартної інформації, такої як сума боргу, дата і умови погашення заборгованості, відсоток за прострочену оплату та інше. 

Завдяки голосовим розсилкам можна одночасно зателефонувати до декількох тисяч клієнтів, що буде корисно, якщо багато клієнтів з різними умовами позики. Окрім цього, такий сервіс дозволяє відправляти SMS-повідомлення клієнту, якщо до нього не додзвонилися, а також при DTMF-натисканні абонента або відповіді голосом. Також можливе підключення зовнішніх ресурсів для отримання інформації про клієнта, наприклад, імені, міста проживання, а також суми заборгованості під час спілкування з клієнтом, а також відправки результатів, використовуючи веб-гаки.

Окі-Токі дозволяє здійснювати спілкування автооператора з клієнтом за наперед підготовленим сценарієм і зафіксувати відповіді, збирати статистику DTMF-натискань і аналізувати кількість прослуханих аудіо-повідомлень. Автооператор зможе використовувати інформацію з CRM, звертаючись до боржника за іменем, а також відтворювати дані з картки клієнта.

Система автодзвонів боржників Окі-Токі оптимізована для досягнення максимальної продуктивності і збільшення кількості успішних дзвінків. 

Автообдзвоні з переводом боржника на оператора

Авто-набір номера телефону з переадресацією дзвінка на оператора представляє ще один варіант автодзвінка. У цьому випадку програма відразу з’єднує клієнта з працівником компанії, без необхідності вибору абонента і чекання відповіді. Якщо всі оператори зайняті, автообдзвоні призупиняється до появи вільного оператора. Такий тип автодзвінка використовується найчастіше в більш складних сценаріях і відкриває скрипт дзвінка для підвищення продуктивності розмови. Оператор може також вводити інформацію в CRM в процесі спілкування з клієнтом.

Переваги автоматичного дзвінка Оки-Токи

Допоможе автоматизувати дзвінок боржників програма Оки-Токи, яка надає повний набір інструментів для ефективної роботи колекторської служби.

Однією з основних переваг програми Оки-Токи є її висока продуктивність і стабільність. Вона дозволяє проводити дзвінок більш ніж 1 млн номерів за день, а також має високий рівень автоматизації, що дозволяє значно знизити витрати на персонал. Крім того, Оки-Токи надає широкі можливості для налаштування і інтеграції з іншими сервісами, що робить програму гнучким і зручним рішенням для різних бізнес-потреб.
h3>Можливості в Оки-Токи:/h3>

  • Планування завдань автодзвінка: у програмі Окі-Токі можна задати планування дзвінків, встановити число спроб та часові інтервали, щоб забезпечити успішний контакт з боржниками, номери яких завжди зайняті; 
  • Голосове повідомлення: можливо використання голосових повідомлень, які будуть програватися клієнтам у потрібний час роботом Окі-Токі. Можна використовувати своє запис або озвучити повідомлення синтезованим голосом;
  • Інтеграція з CRM: при підключенні Окі-Токі до сторонньої або нашої CRM, автооператор може додавати персональні дані про клієнта до записаного аудіо-повідомлення, використовувати ім’я, прізвище, адресу клієнта та іншу інформацію з картки абонента. Сервіс розуміє та розпізнає голосові та тонові відповіді клієнтів, і, за потреби, може перемкнути на потрібного оператора для додаткової підтримки.

Якщо виникають технічні проблеми, складнощі використання програми Окі-Токі або питання про те, як налаштувати автообдзвоні боржників – можна звернутися в службу технічної підтримки, яка допоможе вирішити проблему.

Детальніше про Сервіс автодзвінка клієнтів роботом можна дізнатися в окремій статті.

Звітність по роботі автодзвінка

В Оки-Токi є декілька звітів про роботу автодзвінка, які включають у себе підсумкові і детальні звіти, такі як “Журнал дзвінків”, “Список завдань” та “Звіт IVR”.

Якщо потрібна стислий зведення, то ви можете використовувати Рапорти, в яких можливе автоматизоване надсилання по електронній пошті найкориснішої інформації про автообдзвоні. Це може включати кількість виконаних завдань протягом місяця, відсоток успішних дзвінків з першої спроби, найпоширеніші причини невдалых спроб та кількість пропущених дзвінків операторами.

Список завдань показує завдання відповідно до заданих фільтрів, таких як назва автодзвінка, телефон кліента, часовий пояс і статус завдання.

Звіт за IVR відображає інформацію про натискання кнопок або розпізнавання мови під час роботи автоінформатора. Цей звіт потрібен, щоб оцінити якість роботи, оскільки можна дізнатися, які кнопки натиснув клієнт.

Про звіти Оки-Токi є окрема стаття на блозі.

Перспективи автодзвінка боржників з Оки-Токi

Автоматичний дзвінок клієнтам-боржникам є найбільш ефективним і економічно вигідним, порівняно з ручним. Використовуючи автоматичний дзвінок і багато голосових розсилок, оператори в кол-центрі більше не будуть витрачати час на довге прослуховування дзвінків і повідомлення технічною інформації, наприклад, даних про розмір боргу. Ви таким чином можете скоротити кількість працівників і витрати або призначити операторам більш важливі, цікаві та складні задачі. Запишіть аудіо-повідомлення, налаштуйте параметри дзвінка та діалогові сценарії, порівняйте результати дзвінка клиентам-боржникам та досягніть найкращої результативності.

Докладніше про те, як із допомогою Окі-Токі організувати кол-центр для агентства зі стягнення боргів можна прочитати в окремій статті.

Загалом, автоматичний дзвінок є одним із найефективніших рішень для взаємодії з боржниками. Використання Окі-Токі як програми дзвінка клієнтам-боржникам може значно покращити бізнес-процеси компанії та допомогти досягти більшого успіху в сьогоднішньому конкурентному бізнес-світі.

Аби створити автоматичний дзвінок і зв’язатися з базою боржників, можна перейти за посиланням і зареєструватися на нашому сайті. Розрахувати вартість використання в вашому КЦ можна на сторінці з калькулятором.

Оцініть новину:

Читайте також

photo
Вівторок Вересень 6, 2022 Перетворити номер на міжнародний формат онлайн у Оки-Токи

Як налаштувати перетворення номерів у хмарному сервісі для внутрішніх та аутсорсингових контакт-центрів Оки-Токи.

Детальніше
photo
Середа Грудень 29, 2021 Підсумки 2021 року!

Читайте про наймасштабніші оновлення сервісу для внутрішніх та аутсорсингових контакт-центрів Окі-Токі за 2021 рік!

Детальніше